Magnesium – kroppens supermineral

Skjermbilde 2021-02-24 kl. 15.34.31

Er du opptatt av å spise sunt og få i deg vitaminer og mineraler som jern og kalsium? Da bør du legge til magnesium, som spiller en svært viktig rolle i svært mange av kroppens funksjoner.

Bare sjekk denne «rollelista»: Magnesium er viktig for funksjonen til over 300 enzymer i kroppen. Mineralet er en av byggesteinene i skjelett og tenner. Det er viktig for forbrenning av karbohydrat, dannelsen av DNA og proteiner, og produksjon/lagring av celleenergi, signaloverføringen i nervesystemet – og for at musklene skal fungere som de skal.

Kroppens byggestein

Puh! Listen er enda lengre. Her og nå nøyer vi oss med å slå fast at magnesium er litt av et supermineral. Likevel kan det virke som om det ofte havner i skyggen av for eksempel kalsium, ikke minst når det er snakk om kvinners overgangsalder.

Færre er klar over at magnesium også er av kroppens byggesteiner

Mange i denne situasjonen vil vite at det er viktig å få i seg kalsium (sammen med vitamin D) for å forebygge beinskjørhet. Færre er klar over at magnesium også er av kroppens byggesteiner, og at det er avgjørende for at en normal benbygning og sunne tenner. Det er faktisk slik at mer enn halvparten av kroppens magnesium lagres i skjelettet, som sørger for at det nivået av mineralet i blodet er stabilt.

For lite magnesium kan gjøre deg syk

Hvis kroppen har for lite magnesium, rammer det viktige funksjoner. Opptaket av kalsium kan bli redusert, noe som kan føre til beinskjørhet. Dette kan igjen føre til at det blir en opphopning av kalk i blodårene, slik at risikoen for blodpropp, høyt blodtrykk, insulinresistens og fedme øker.

Via sin funksjon i kroppens signalveier (kjemiske og elektriske signaler i kroppen), bidrar magnesium også til at hjertet ryte opprettholdes. For lite av dette mineralet kan derfor føre til hjertearytmi – at blod ikke blir transportert rundt i kroppen slik det skal.

Kan kurere sykdom

De siste årene har en rekke vitenskapelige studier vist at et høyt inntak av magnesium har gunstig effekt på en rekke tilstander og sykdommer. Det reduserer for eksempel risikoen for:

* høyt blodtrykk (i kombinasjon med kostfiber og kalium)
* diabetes type 2
* hjerte-karsykdommer
* slag
* beinskjørhet

I tillegg har forskning avdekket at et høyt inntak av magnesium ser ut til å kunne motvirke alt fra svangerskapsforgiftning og astma til migrene. Sistnevnte er noe mange kvinner i overgangsalderen er stekt plaget av.

Reduserer stress, betennelser og smerter

Kvinner i denne alderen kan også oppleve «uforklarlige» smerter i muskler, ledd og skjelett, samt psykiske plager som stress og angst. Studier tyder på at magnesium kan redusere anspenthet og øm muskulatur, stress (med tilhørende smerter i muskulaturen), Symptomer på depresjon. Mineralet kan også være betennelsesdempende, redusere muskelkramper og bidra til stabilt blodsukker.


For benhelsen: Menakur inneholder magnesium

Hvor mye er nok magnesium?

Helsedirektoratet anbefaler et inntak på 280 milligram for kvinnner og 350 mg for menn. Det er imidlertid vanskelig å vite når man når grensen. Nivået av magnesium i kroppen lar seg ikke måle med en vanlig blodprøve. På den annen side: Det skal godt gjøres å få i seg for mye – kroppen forsyner seg nemlig med det den trenger. Resten forsvinner ut gjennom tarmen.

Gode kilder til magnesium

Magnesium finnes i mange matvarer, særlig i kornprodukter og grønnsaker. I tillegg er blant annet nøtter, banan, belgfrukter, mørk sjokolade, kaffe, meieriprodukter, kjøtt, skalldyr og fisk gode kilder.

I dag bruker flere tusen kvinner Menakur

Vil du føle deg trygg på at du får i deg den anbefalte mengden magnesium, kan du ta det i form av et kosttilskudd. Velger du Menakur, får du ikke bare et daglig tilskudd av magnesium. Dette norskutviklede og naturlige kosttilskuddet er spesielt utviklet for kvinner i overgangsalderen. Det inneholder en lang rekke urter, mineraler og vitaminer som er spesielt gunstig for deg som ønsker å lindre typiske overgangsplager.

I dag bruker flere tusen kvinner Menakur, og mange opplever at plagene deres blir mindre eller forsvinner – helt uten bivirkninger. Menakur kan også erstatte tradisjonelle østrogenkurer når du vil gardere deg mot bivirkninger, og når du ønsker et naturlig alternativ til behandling med reseptbelagte medikamenter.

Menakur_03_Lowres

Sammensatt for å hjelpe kvinner gjennom hele overgangsalderen.
Vi gir deg 50 % rabatt på din første pakke!

Ordinær pris 349 kr  - NÅ KUN 174 kr

50% RABATT
  • For å starte din bestilling, tast inn ditt telefonnr og trykk "Gå videre"
  • Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt
  • Rask levering, 3-10 dager postgang
  • Betalt med faktura etter mottak av varen
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Kosttilskudd for kvinner i overgangsalderen

Det er ikke uten grunn at Menakur har blitt et kjempepopulært kosttilskudd.

Et godt alternativ for deg i overgangsalderen!

Når kvinner kommer i 40-års alderen skjer det gradvise forandringer i kroppen. Man merker forskjellige og uklare signaler fra kroppen, og plagene som oppstår i overgangsalderen kan for mange være ubehagelige. Menakur™ ble utviklet for å hjelpe kvinner i overgangsalderen på en naturlig måte.

Magnesium – kroppens supermineral

Er du opptatt av å spise sunt og få i deg vitaminer og mineraler som jern og kalsium? Da bør du legge til magnesium, som spiller en svært viktig rolle i svært mange av kroppens funksjoner.