Menakur

Magasinet

Inkontinens, bekkenbunnen, bekkenbunnshelse

Bekkenbunnen: Utfordringene i overgangsalderen

Bekkenbunnen, et nettverk av muskler, sener og bindevev som støtter bekkenorganene, spiller en avgjørende rolle i kvinners helse. Under overgangsalderen, når østrogennivåene synker, kan bekkenbunnen bli sårbart, noe som kan føre til en rekke plager.

Dårlig søvn i overgangsalderen: Påvirker arbeidsytelsen

Et dyptgående blikk på sammenhengen mellom søvn og karriere avslører ikke bare hvordan god søvn gir et solid fundament for profesjonell suksess, men også hvordan utfordringer med søvn, spesielt under overgangsalderen, kan påvirke arbeidsytelse og trivsel. I den nylig publiserte artikkelen "Mer søvn kan gi deg en bedre karriere" på Ledernytt, blir vi minnet om den fundamentale rollen søvn spiller i våre liv. Men hvordan påvirker søvn overgangsalderen, og hvilken innvirkning kan søvnproblemer ha på arbeidslivet?

UV-stråler kan påvirke østrogennivået hos kvinner etter overgangsalderen

En mindre utforsket faktor som kan påvirke overgangsalderens opplevelse, er eksponering for UV-stråler. Dette naturlige fenomenet kan ha implikasjoner for østrogennivået, og dermed spille en rolle i de plager mange kvinner opplever. I denne artikkelen vil vi dykke ned i hvordan UV-stråler kan påvirke hormonbalansen etter overgangsalderen og undersøke hvordan naturlige produkter, som Menakur, potensielt kan bidra til å lindre plagene ved å tilføre naturlig østrogen.

Styrketrening: Nøkkelen til å takle overgangsalderen

Overgangsalderen er en naturlig fase i en kvinnes liv, men den kommer ofte med en rekke utfordringer, inkludert tap av muskelmasse og beinskjørhet. En ny studie, presentert av KK.no, kaster lys over viktigheten av styrketrening som et verktøy for å håndtere disse utfordringene og forbedre livskvaliteten.

Er halsbrann et vanlig problem i overgangsalderen?

Halsbrann eller gastroøsofageal refluks (GERD) kan være et vanlig problem i overgangsalderen. Hormonelle endringer, spesielt reduksjonen av østrogen, kan påvirke mage- og tarmfunksjonen. Dette kan føre til avslapning av den nedre esophagal sfinkter (LES), ventilen som skiller spiserøret fra magesekken, og dermed tillate mageinnhold å komme opp i spiserøret og forårsake halsbrann. I tillegg kan andre faktorer som stress, kostholdsendringer og redusert fysisk aktivitet i overgangsalderen også bidra til forekomsten av halsbrann.

Tørrhet i skjeden eller redusert libido? Her er våre tips

Overgangsalderen er en naturlig fase i en kvinnes liv, men den kan også påvirke seksuell helse på forskjellige måter. Det er viktig å være oppmerksom på disse endringene og å utforske mulige løsninger for å opprettholde et sunt og tilfredsstillende sexliv. Her er noen vanlige utfordringer og løsninger knyttet til seksuell helse under overgangsalderen

muskel- og leddsmerter

Menakur: Naturlig løsning for muskel- og leddsmerter

Muskelsmerter og leddsmerter er vanlige plager som mange opplever, spesielt kvinner i overgangsalderen. Disse smertene kan være hemmende og påvirke livskvaliteten betydelig. Heldigvis finnes det naturlige løsninger som kan bidra til å lindre ubehaget. Menakur, et norskutviklet kosttilskudd, er en slik løsning som kan hjelpe deg med å takle smerter i muskler og ledd på en skånsom måte.

fytoøstrogener

Østrogentilskudd og fytoøstrogener: Naturlige alternativer for overgangsalderen

Overgangsalderen er en fase som bringer med seg en rekke hormonelle endringer og ubehagelige symptomer for mange kvinner. Blant de vanligste symptomene er hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og søvnproblemer. For å håndtere disse plagene, søker mange kvinner etter østrogentilskudd som en måte å balansere hormonnivåene på og lindre symptomene. Men det er også et økende antall kvinner som utforsker naturlige alternativer som fytoøstrogener, også kjent som planteøstrogener. La oss utforske hvordan disse to tilnærmingene fungerer og fordelene ved å inkludere fytoøstrogener som et alternativ for kvinner i overgangsalderen.

Hormonbalanse: Vitamin B6 er nøkkelen

Vitamin B6, også kjent som pyridoksin, er en viktig del av B-vitaminfamilien som spiller flere avgjørende roller i kroppen, inkludert regulering av hormoner, støtte av nervesystemet og fremming av metabolske prosesser. Dette vannløselige vitaminet tilbyr en rekke helsefordeler og er spesielt viktig for kvinner i overgangsalderen.

GRATIS FRAKT

Bestill nå til 50% rabatt!

Sammensatt for å hjelpe kvinner gjennom hele overgangsalderen. Vi gir deg 50 % rabatt på din første pakke!

Ordinær pris 349 kr  - NÅ KUN 174 kr

  • Ja takk! Jeg vil bestille Menakur til kun 174,- for en måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta MenaKur for kun 349,5,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Tilbudet gjelder kun første pakke per nytegning av abonnement

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
  • Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt
  • Rask levering, 3-10 dager postgang
  • Betalt med faktura etter mottak av varen
posten-bring-dark-fresh
mangel på hormonplaster

Mangel på hormonplaster: Påvirker kvinner i arbeid

Kvinner i Norge lider under en vedvarende mangel på hormonplaster, en essensiell behandling for å lindre symptomer knyttet til overgangsalderen. Denne mangelen setter ikke bare kvinnenes livskvalitet i fare, men også deres evne til å opprettholde full arbeidskapasitet. Utforsk konsekvensene av denne kritiske situasjonen.

Hormonpreparater: En kritisk mangel for kvinner og transkvinner

Mangel på hormonplaster og gel har vist seg å være en utfordring som går langt utover bare én demografisk gruppe. Mens dette problemet tydeligvis påvirker kvinner i overgangsalderen, er det også en betydelig bekymring for transkvinner og ikke-binære individer som er avhengige av hormonbehandling som en del av sin kjønnsbekreftende behandling.

Kvinner over 65 år kan fortsette med hormonbehandling

In en nylig studie presentert på Forskning.no får vi nye innsikter om bruk av hormonbehandling hos kvinner over 65 år. Tradisjonelt har bekymringer rundt langvarig hormonbehandling hos eldre kvinner vært knyttet til økt risiko for brystkreft og hjertesykdom. Men funnene fra denne studien tyder på at hormonbehandling kan være trygt og gunstig for kvinner i denne aldersgruppen.

Hormonbehandling i overgangsalderen: Fordeler og risikoer

Overgangsalderen er en naturlig fase i livet til kvinner, men den kan bringe med seg en rekke ubehagelige symptomer som hetetokter, nattesvette, søvnproblemer, humørsvingninger og tørrhet i skjeden. For mange kvinner kan hormonbehandling være en effektiv måte å lindre disse symptomene på, men det er viktig å nøye vurdere både fordelene og risikoene ved slik behandling.

Lag rom for kommunikasjon: Det er ikke pinlig å si ifra

Å være ekstra irritabel i overgangsalderen er en realitet for mange kvinner, men det betyr ikke at vi må bære byrden alene. I en ærlig og åpen samtale deler en kvinne sine refleksjoner om å takle disse følelsene og behovet for å kommunisere dem til de rundt seg.

Mangel på hormonplaster: En frustrerende realitet for kvinner i Norge

I den moderne medisinske verden kan tilgangen til essensielle medisiner noen ganger være utfordrende. Dette gjelder spesielt for kvinner som opplever overgangsalderen og søker lindring fra symptomer gjennom hormonbehandling. I Norge har det oppstått en bekymringsfull situasjon hvor apotekene sliter med å opprettholde tilstrekkelig forsyning av hormonplaster, og dette har fått alvorlige konsekvenser for kvinners helse og livskvalitet.

Fysisk aktivitet: Nøkkelen til velvære i overgangsalderen

Overgangsalderen er en fase av livet som bringer med seg fysiske og følelsesmessige endringer. Mens noen kvinner kan oppleve ubehag og utfordringer knyttet til denne perioden, har forskning vist at regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å lindre symptomer og forbedre livskvaliteten.

Hormontilskudd er helt normalt blant kvinner

Overgangsalderen er en naturlig fase i en kvinnes liv, men for noen kan den føre til ubehagelige symptomer som hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og søvnproblemer. For å lindre disse plagene velger mange kvinner hormontilskudd. Men hvor vanlig er det egentlig å ta hormontilskudd i overgangsalderen blant kvinner i Skandinavia?

Mental helse under overgangsalderen

Overgangsalderen er ikke bare en fysisk overgangsfase i en kvinnes liv, men det kan også være en tid med betydelige utfordringer for hennes mentale helse. Hormonelle endringer, kombinert med andre faktorer som livsendringer, kan bidra til økt risiko for angst, depresjon og stress. Her ser vi nærmere på hvordan kvinner kan håndtere disse mentale helseutfordringene under overgangsalderen.

Progesteronmangel i overgangsalderen

Overgangsalderen er en naturlig fase i en kvinnes liv der reproduktive hormonnivåer gradvis begynner å avta. Progesteronmangel er en vanlig forekomst under denne perioden og kan føre til en rekke symptomer som påvirker kvinners livskvalitet. Det er viktig å forstå årsakene til progesteronmangel i overgangsalderen og de tilgjengelige behandlingsalternativene for å kunne håndtere disse symptomene effektivt.

Østrogenmangel i overgangsalderen

Menopause er en naturlig del av livet for kvinner og markerer overgangen fra reproduktiv til ikke-reproduktiv fase. I løpet av denne perioden, som vanligvis oppstår i middelalderen, kan kvinner oppleve en rekke fysiske og følelsesmessige endringer på grunn av reduserte østrogennivåer i kroppen.

Prematur menopause – kan skje allerede i 20-årene

Tidlig eggstokksvikt (ovariesvikt) kalles også prematur ovarieinsuffisiens eller prematur menopause, og er redusert eller tapt funksjon i eggstokkene hos kvinner under 40 år. Den innebærer symptomer som ved overgangsalderen, bortfall av menstruasjon, hetetokter, tørre og såre slimhinner i skjeden med mer.

Påskeaktiviteter med overgangsplager

Påsken er en tid for å glede seg over naturen, dra på fjellturer, stå på ski og delta i ulike utendørsaktiviteter. For mange nordmenn er dette en etterlengtet tid for å nyte frisk luft og naturskjønne omgivelser. Dessverre kan forventede gleder og aktiviteter i påsken være en utfordring for kvinner i overgangsalderen.

Menakur erfaringer: Les våre kunders historier

Menakur har lenge vært et pålitelig navn innen kosttilskudd for kvinner i overgangsalderen, og tusenvis av kvinner over hele Skandinavia sverger til produktets effektivitet og pålitelighet. Med en sterk tilstedeværelse på både det norske og svenske markedet, har Menakur etablert seg som en leder innen bransjen, med over 169 000 pakker solgt de siste årene.

Linfrø: En naturlig skatt i overgangsalderen

Linfrø, hentet fra linplanten (Linum usitatissimum), har lenge blitt verdsatt for sine ernæringsmessige fordeler og helsefremmende egenskaper. Disse små frøene, rike på næringsstoffer og gunstige planteforbindelser, har blitt brukt i århundrer for alt fra å fremme fordøyelseshelse til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Biotin: Nøkkelen til sunn hud, hår og normale slimhinner

Biotin, også kjent som vitamin B7 eller H-vitamin, spiller en avgjørende rolle i å opprettholde sunn hud, hår, negler og slimhinner, samt støtte metabolismen og nervesystemet. Dette vannløselige vitaminet er essensielt for flere biologiske prosesser i kroppen og tilbyr en rekke helsefordeler.

Hårtap hos kvinner i overgangsalderen

Overgangsalderen er en tid med store endringer i kvinners kropp, og hårtap er en vanlig bekymring som mange kvinner står overfor i denne livsfasen. Mens hårtap ofte er assosiert med menn og aldring, påvirker det også mange kvinner, spesielt under overgangsalderen. La oss utforske årsakene til hårtap hos kvinner i overgangsalderen og hva som kan gjøres for å håndtere det.

Beinskjørhet i overgangsalderen

Beinskjørhet, også kjent som osteoporose, er en tilstand som påvirker beinene og gjør dem skjøre og mer utsatt for brudd. Kvinner i overgangsalderen har spesiell risiko for å utvikle osteoporose på grunn av hormonelle endringer og andre faktorer. La oss utforske hvorfor beinskjørhet oppstår i overgangsalderen, risikofaktorene og hvordan man kan forebygge denne tilstanden.

Rødkløver mot overgangsalderen

Overgangsalderen er en naturlig fase i en kvinnes liv, men den kan også være ledsaget av en rekke ubehagelige symptomer som hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og søvnproblemer. I denne perioden kan kosttilskudd som inneholder rødkløver være et verdifullt bidrag til kvinners helse og velvære.

Magnesium: Før, under og etter overgangsalderen

Magnesium er en av kroppens viktigste mineraler, og spiller en avgjørende rolle i en rekke biokjemiske prosesser. Dets betydning blir spesielt tydelig for kvinner i ulike faser av livet, inkludert før, under og etter overgangsalderen.