Mangel på hormonplaster: Påvirker kvinner i arbeid

mangel på hormonplaster

Kvinner i Norge lider under en vedvarende mangel på hormonplaster, en essensiell behandling for å lindre symptomer knyttet til overgangsalderen. Denne mangelen setter ikke bare kvinnenes livskvalitet i fare, men også deres evne til å opprettholde full arbeidskapasitet. Utforsk konsekvensene av denne kritiske situasjonen.

Pågående mangel på hormonplaster

Siden 2023 har Norge opplevd en betydelig mangel på hormonplaster, og denne situasjonen har ført til stor bekymring blant kvinner i overgangsalderen. Hormonplaster er en viktig behandling for å lindre symptomer knyttet til overgangsalderen, inkludert hetetokter, søvnproblemer, og humørsvingninger. Mangelen på disse plastrene har imidlertid skapt stor usikkerhet og bekymring blant kvinner som er avhengige av dem for å opprettholde sin livskvalitet og arbeidskapasitet.

Arbeidskapasitet og livskvalitet i fare

For mange kvinner i overgangsalderen er hormonplaster avgjørende for å kunne fortsette å arbeide fullt. Denne gruppen kvinner har ofte mange år igjen av arbeidslivet og ønsker å opprettholde sin produktivitet og karriereutvikling. Imidlertid kan plagene forbundet med overgangsalderen, som hetetokter og søvnproblemer, gjøre det utfordrende å opprettholde en høy arbeidskapasitet uten adekvat behandling.

Det er viktig å erkjenne at kvinner i overgangsalderen utgjør en ressurssterk gruppe med stor arbeidskapasitet. Ved å tilby tilstrekkelig tilgang til hormonplaster og andre behandlingsalternativer, kan samfunnet dra nytte av deres erfaring, kompetanse og kontinuerlige bidrag til arbeidslivet.

I tillegg til å påvirke kvinner direkte, har mangel på hormonplaster også indirekte konsekvenser for samfunnet som helhet. Redusert arbeidskapasitet og produktivitet blant kvinner i overgangsalderen kan føre til økte kostnader og tap for samfunnet, samt redusert økonomisk vekst.

I mellomtiden oppfordres kvinner som opplever symptomer knyttet til overgangsalderen til å oppsøke sine helsepersonell for å diskutere alternative behandlingsalternativer og måter å håndtere sine symptomer på. Det er også viktig for kvinner å søke støtte fra sine arbeidsgivere og kolleger for å håndtere eventuelle utfordringer de møter på arbeidsplassen som følge av overgangsalderen.

En evig jakt

I fjor skrev NRK om Anne-Beate Stenstøen som fortalte om en evig jakt etter hormonplaster på apotekene i Oslo. Og nå er situasjonen enda verre.

På Facebook er det til og med opprettet grupper for kvinner i overgangsalderen, hvor man kan se stor fortvilelse. I en av gruppene tipser kvinnene hverandre om hvilke apoteker som får inn plaster, og da er det løp og kjøp!

Legemiddelfirmaene melder om at det er kapasitetsutfordringer som er årsaken til mangelen i Norge. Legemiddelfirmaet Sandoz ser at etterspørselen etter hormonplaster er høyere enn det de klarer å produsere. Som mange andre legemidler har og disse produktene blitt påvirket av forsyningsproblemer.

Menakur kan redusere overgangsplagene

Mens situasjonen med mangel på hormonplaster forverres, er det viktig å utforske alternative løsninger som kan hjelpe kvinner med å håndtere overgangsalderens utfordringer. Menakur har vist seg å være et pålitelig valg for mange kvinner. Våre fornøyde kunder har rapportert om betydelige fordeler, inkludert en reduksjon i hetetokter, forbedret søvnkvalitet og økt energi. Mange har også uttrykt en positiv innvirkning på sin mentale helse, med økt velvære og mental klarhet. En nøkkelfaktor i Menakurs effektivitet er dens unike sammensetning av ingredienser. Med tilstedeværelsen av magnesium og fytoøstrogener, bidrar Menakur til å støtte kroppen gjennom overgangsalderen. Fytoøstrogener fungerer ved å etterligne effektene av østrogen i kroppen, noe som kan bidra til å balansere hormoner og lindre symptomer forbundet med overgangsalderen. Ved å velge Menakur, kan kvinner få tilbake kontrollen over sin hormonelle helse og oppleve en bedre livskvalitet i denne livsfasen.

GRATIS FRAKT

Sammensatt for å hjelpe kvinner gjennom hele overgangsalderen.
Vi gir deg 50 % rabatt på din første pakke!

Ordinær pris 349 kr  - NÅ KUN 174 kr

50% RABATT
  • Ja takk! Jeg vil bestille Menakur til kun 174,- for en måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta MenaKur for kun 349,5,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Tilbudet gjelder kun første pakke per nytegning av abonnement

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
  • Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt
  • Rask levering, 3-10 dager postgang
  • Betalt med faktura etter mottak av varen
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Hetetokter: Slik håndterer du dem

Overgangsalderen markerer slutten på en kvinnes reproduktive fase og innleder en periode med hormonelle endringer. En av de mest kjente og utfordrende symptomene i denne overgangsperioden er hetetokter. Disse plutselige episodene av intens varme, ofte ledsaget av svette og rødming, kan ha en betydelig innvirkning på livskvaliteten til kvinner i overgangsalderen. La oss utforske årsakene bak hetetokter og hvordan man best kan håndtere dem.

Hormontilskudd er helt normalt blant kvinner

Overgangsalderen er en naturlig fase i en kvinnes liv, men for noen kan den føre til ubehagelige symptomer som hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og søvnproblemer. For å lindre disse plagene velger mange kvinner hormontilskudd. Men hvor vanlig er det egentlig å ta hormontilskudd i overgangsalderen blant kvinner i Skandinavia?

Kvinner over 65 år kan fortsette med hormonbehandling

In en nylig studie presentert på Forskning.no får vi nye innsikter om bruk av hormonbehandling hos kvinner over 65 år. Tradisjonelt har bekymringer rundt langvarig hormonbehandling hos eldre kvinner vært knyttet til økt risiko for brystkreft og hjertesykdom. Men funnene fra denne studien tyder på at hormonbehandling kan være trygt og gunstig for kvinner i denne aldersgruppen.