Slik håndterer du dårlig søvn og utmattelse i overgangsalderen

Dårlig søvn og nattesvette

Overgangsalderen er en helt naturlig fase som vanligvis begynner i slutten av 40-årene eller tidlig i 50-årene. En av de vanligste utfordringene kvinner opplever i overgangsalderen er dårlig søvn og utmattelse. Hormonelle endringer, hetetokter og nattesvette kan forstyrre søvnkvaliteten og skape søvn problemer i overgangsalderen. Som igjen kan føre til generell utmattelse og tretthet i løpet av dagen. Her er våre beste tips som kan bidra til å lindre disse symptomene og forbedre søvnkvaliteten.

Regelmessig trening

Fysisk aktivitet kan bidra til å forbedre søvnkvaliteten og redusere utmattelse. Prøv å inkludere moderat trening i rutinen din, for eksempel gå turer, svømming, sykling eller yoga. Unngå intens trening rett før sengetid, da dette kan øke opphissingen og gjøre det vanskeligere å sove. Vi vet allt for frustrerende det kan være å få flere netter med dårlig søvn.

Stressmestring

Stress kan forverre søvnproblemer og utmattelse. Vi anbefaler å prøve avslapningsteknikker som dyp pusting, meditasjon eller yoga for å redusere stressnivået. Finn aktiviteter som gir deg glede og hjelper deg med å slappe av. Du kan lese mer om teknikker her.

Oppretthold en jevn søvn plan

Prøv å legge deg og stå opp til samme tid hver dag, selv i helgene. Dette kan hjelpe kroppen din med å regulere søvnmønsteret og forbedre søvnkvaliteten over tid.

Skap et behagelig sovemiljø

Sørg for at soverommet ditt er rolig, mørkt og kjølig. Bruk behagelige sengeklær og en komfortabel madrass som passer til dine behov, slik at du har en god natts søvn. Bytt også til pustende sengetøy laget av naturlige materialer som bomull for å hjelpe til med å regulere kroppstemperaturen og redusere nattesvette. Unngå skjermtid og stimulerende aktiviteter rett før sengetid, da dette kan forstyrre søvnrytmen.

Kosthold og ernæring

En balansert diett kan ha en positiv innvirkning på søvn og energinivå. Unngå koffeinholdige drikker og tungt måltid rett før sengetid. B-vitaminer, spesielt vitamin B6, spiller en viktig rolle i reguleringen av hormonell aktivitet i kroppen. Å ta ekstra B-vitaminer kan bidra til å opprettholde et balansert hormonelt nivå i kroppen. Magnesium og B-vitaminer bidrar også til å redusere tretthet og utmattelse. Og kan hjelpe deg med å redusere utmattelse og søvnproblemer.

Menakur kan hjelpe deg å sove bedre og redusere utmattelse

En nedgang i østrogennivået kan føre til dårlig søvn og økt forekomst av søvnforstyrrelser. Virkestoffene i Menakur er nøye utvalgt for å redusere plager tilknyttet overgangsalderen hos kvinner. Menakur inneholder magnesium og B-vitaminer som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Vitamin B6 som bidrar ytterligere til å regulere kroppens hormonelle aktivitet. I tillegg inneholder Menakur tranebær er en god kilde til vitamin C som beskytter cellene mot oksidativt stress. Menakur  er også tilsatt ekstrakt av rødkløver og soyabønne som er gode kilder til naturlige planteøstrogener.

Naturlige planteøstrogener kan være en alliert for bedre søvn under overgangsalderen. Disse østrogenlignende forbindelsene har vist seg å kunne bidra til å regulere søvnmønstre og lindre søvnproblemer som ofte oppstår i denne livsfasen. Ved å inkorporere planteøstrogener i kostholdet ditt, kan du støtte hormonbalansen og potensielt oppleve en mer rolig nattesøvn.

Les mer om hvordan Menakur kan hjelpe deg her.

Hvis søvnproblemer og utmattelse vedvarer og påvirker livskvaliteten din betydelig, kan det være lurt å oppsøke legen din. 

1-removebg-preview

Sammensatt for å hjelpe kvinner gjennom hele overgangsalderen.
Vi gir deg 50 % rabatt på din første pakke!

Ordinær pris 349 kr  - NÅ KUN 174 kr

50% RABATT
  • Ja takk! Jeg vil bestille Menakur til kun 174,- for en måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta MenaKur for kun 349,5,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Tilbudet gjelder kun første pakke per nytegning av abonnement

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
  • Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt
  • Rask levering, 3-10 dager postgang
  • Betalt med faktura etter mottak av varen
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

4 tegn på at du har kommet i overgangsalderen

Overgangsalderen, også kjent som klimakteriet, er en naturlig fase i en kvinnes liv der hun opplever en gradvis nedgang i hormonproduksjonen, spesielt østrogen, og derfor slutter å menstruere. Denne livsfasen markerer slutten på fruktbarheten, og for mange kvinner kan denne overgangen være plaget av ulike symptomer. Her er fire tydelige tegn som ofte indikerer at du har kommet i overgangsalderen

Hormonell ubalanse i overgangsalderen

Overgangsalderen kan bringe med seg en rekke utfordringer. En av de mest vanlige og plagsomme symptomene er hormonell ubalanse. Det er viktig å forstå disse symptomene for å kunne takle dem effektivt. Heldigvis finnes det løsninger som kan hjelpe deg å oppnå en bedre livskvalitet og finne tilbake til den hormonelle balansen. Menakur er her for å hjelpe deg å finne din balanse i overgangsalderen.

Opplever du humørsvingninger i overgangsalderen?

Humørsvingninger i overgangsalderen er helt normalt å oppleve. Men humørsvingninger kan også være en av de mest utfordrende plagene kvinner opplever i løpet av denne perioden. Hormonelle endringer og ubalanse kan påvirke humøret negativt. Her er våre beste tiltak som kan bidra til å redusere humørsvingninger i overgangsalderen.