4 tegn på at du har kommet i overgangsalderen

Banner Magasinet - artikler

Overgangsalderen, også kjent som klimakteriet, er en naturlig fase i en kvinnes liv der hun opplever en gradvis nedgang i hormonproduksjonen, spesielt østrogen, og derfor slutter å menstruere. Denne livsfasen markerer slutten på fruktbarheten, og for mange kvinner kan denne overgangen være plaget av ulike symptomer. Her er fire tydelige tegn som ofte indikerer at du har kommet i overgangsalderen

Uregelmessige menstruasjoner

Et av de første tegn på overgangsalderen er at menstruasjonssyklusen blir uregelmessig. Kvinner kan oppleve at periodene deres blir kortere, lengre, lettere eller tyngre, og at de kan ha lengre perioder mellom hver menstruasjon. Etter hvert kan menstruasjonen helt opphøre. Denne variasjonen skyldes den gradvise nedgangen i østrogenproduksjonen, som påvirker hormonbalansen i kroppen.

Hetetokter og nattesvette

Hetetokter er en av de mest kjente tegn på overgangsalderen. En hetetokt er en plutselig følelse av varme som kan spre seg gjennom kroppen, spesielt i ansiktet og brystet. Hetetokter kan også følges av svette og rødming. Noen kvinner kan oppleve hetetokter i mild grad, mens andre kan oppleve dem hyppig og i alvorligere form. Nattesvette, der en kvinne opplever kraftig svette om natten, er også vanlig i overgangsalderen.

Søvnproblemer og humørsvingninger

Overgangsalderen kan også påvirke søvnmønsteret og humøret til en kvinne. Noen kvinner kan oppleve søvnproblemer som søvnløshet eller urolig søvn. Dette kan være forbundet med hetetokter eller andre symptomer på overgangsalderen. I tillegg kan hormonelle endringer føre til humørsvingninger, irritabilitet, angst og til og med depresjon hos noen kvinner. Det er viktig å være oppmerksom på disse endringene og søke støtte hvis de påvirker livskvaliteten.

Tynnere hud og skjeletthelse

Østrogen spiller en viktig rolle i bevaring av kollagen og elastin i huden, samt beinhelsen. I overgangsalderen reduseres østrogennivåene, og dette kan føre til tynnere, tørrere hud og økt risiko for beintap, kjent som osteoporose. Det er viktig å ta vare på huden ved å bruke fuktighetskremer og solbeskyttelse. For å opprettholde en god skjeletthelse kan det være lurt å inkludere kalsium- og vitamin D-rike matvarer i kostholdet og eventuelt

En ny fase i livet

Overgangsalderen markerer en ny fase av livet, og det er viktig å være oppmerksom på kroppens signaler og ta skritt for å ivareta din fysiske og mentale helse gjennom denne overgangsperioden. Det er viktig å merke seg at symptomene og opplevelsen av overgangsalderen kan variere fra kvinne til kvinne. Ved å opprettholde en sunn livsstil og søke støtte hos menneskene rundt seg kan kvinner trives og nyte denne nye fasen i livet sitt. 

Flere av disse symptomene kan reduseres til et mer normalt nivå ved hjelp av å tilsette de hormonene kroppen naturlig mister gjennom overgangsalderen. Det er viktig å merke seg at hver av disse hormonene har hver sin funksjon i kvinnekroppen, og at alle kropper vil ha individuelle opplevelser av overgangsalderen og de plager som kommer med den.

Mange kvinner melder imidlertid om at overgangsplagene har bedret seg etter de startet med Menakur. Menakur er en naturlig kilde til kunstig østrogen, noe som kan gjøre denne fasen enklere for kvinner å gå gjennom. Virkestoffene i Menakur er nøye utvalgt for å bidra til å redusere plagene kvinner må gjennom i denne livsfasen. Menakur inneholder blant annet rødkløver og soya, som er rike på naturlige, østrogenlignende isoflavoner. Menakur inneholder også magnesium og B-vitaminer. Magnesium og B-vitaminer bidrar til en normal funksjon av nervesystemet og reduksjon av tretthet og utmattelse. Vitamin B6 bidrar ytterligere til regulering av hormonell aktivitet.

Menakur er et supert alternativ for deg som ønsker et naturlig alternativ til reseptbelagt østrogenbehandling. Her kan du lese mer om ingrediensene

 

Menakur mot overgangsplager

Sammensatt for å hjelpe kvinner gjennom hele overgangsalderen.
Vi gir deg 50 % rabatt på din første pakke!

Ordinær pris 349 kr  - NÅ KUN 174 kr

50% RABATT
  • Ja takk! Jeg vil bestille Menakur til kun 174,- for en måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta MenaKur for kun 349,5,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Tilbudet gjelder kun første pakke per nytegning av abonnement

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
  • Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt
  • Rask levering, 3-10 dager postgang
  • Betalt med faktura etter mottak av varen
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Sex i overgangsalderen

Overgangsalderen er en fase i en kvinnes liv som kan påvirke mange aspekter av livet, inkludert seksuell helse. En av de vanligste utfordringene i denne perioden er en nedgang i seksuell lyst og ubehag under samleie. Dette kan være frustrerende og påvirke både den seksuelle helsen og livskvaliteten til kvinner i overgangsalderen.

Slik håndterer du dårlig søvn og utmattelse i overgangsalderen

Overgangsalderen er en helt naturlig fase som vanligvis begynner i slutten av 40-årene eller tidlig i 50-årene. En av de vanligste utfordringene kvinner opplever i overgangsalderen er dårlig søvn og utmattelse. Hormonelle endringer, hetetokter og nattesvette kan forstyrre søvnkvaliteten og skape søvn problemer i overgangsalderen. Som igjen kan føre til generell utmattelse og tretthet i løpet av dagen. Her er våre beste tips som kan bidra til å lindre disse symptomene og forbedre søvnkvaliteten.

Hetetokter i overgangsalderen? Se våre beste tips her

Hetetokter er et av de vanligste symptomene på overgangsalderen. Og for mange kan det også være et av de mest ubehagelige symptomene. Hetetokter er plutselig varme følelser som sprer seg gjennom kroppen, ofte ledsaget av svette og rødming. Heldigvis finnes det flere måter å takle hetetokter på, og i denne artikkelen vil vi gi deg noen nyttige tips og triks for å lindre, hindre og håndtere disse symptomene.