Sex i overgangsalderen

sex

Overgangsalderen er en fase i en kvinnes liv som kan påvirke mange aspekter av livet, inkludert seksuell helse. En av de vanligste utfordringene i denne perioden er en nedgang i seksuell lyst og ubehag under samleie. Dette kan være frustrerende og påvirke både den seksuelle helsen og livskvaliteten til kvinner i overgangsalderen.

Hva er overgangsalderen?

Overgangsalderen, også kjent som klimakteriet, er en fase i en kvinnes liv der hun naturlig slutter å få menstruasjon og ikke lenger kan bli gravid. Denne overgangsperioden er vanligvis preget av hormonelle forandringer, inkludert en reduksjon i østrogennivåene. Disse endringene kan føre til en rekke symptomer, som f.eks. hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og søvnproblemer. I tillegg kan også seksuell helse bli påvirket. 

Seksuell helse i overgangsalderen

Mange kvinner opplever en nedgang i seksuell lyst og interesse i overgangsalderen. Dette skyldes ofte hormonelle endringer, tørrhet i skjeden og redusert blodstrøm til kjønnsområdet. Disse fysiske endringene kan føre til ubehag under samleie og redusert glede. I tillegg kan psykologiske faktorer som stress og lav selvfølelse påvirke seksuell helse i denne fasen av livet.

“Sex i overgangsalderen kan være en kilde til frustrasjon og ubehag for mange kvinner. Menakur er et produkt som er utviklet for å bidra til å redusere overgangsplager»

Heldigvis finnes det produkter som kan bidra til å lette disse symptomene og forbedre seksuell trivsel. Menakur er utviklet spesielt for kvinner i overgangsalderen og kan bidra til å redusere disse plagene. Menakur har en kombinasjon av nøye utvalgte naturlige ingredienser som kan bidra til å lindre symptomer forbundet med overgangsalderen, som tørrhet i skjeden, redusert seksuell lyst og ubehag under samleie. Menakur kan være en skånsom og effektiv løsning uten behov for resept eller hormonbehandling.

Menakur kan være løsningen

De fleste kvinner kommer i overgangsalderen en gang mellom 40 og 60 år. I denne livsfasen synker østrogenproduksjonen i takt med at kvinnens eggstokker gradvis slutter å fungere. De reduserte østrogennivåene kan føre med seg en rekke ulike plager. Menakur inneholder ingredienser som gir ernæringsmessig støtte i denne perioden med forandringer. Menakur er basert på en kombinasjon av virkestoffer, blant annet østrogen, rødkløver, soya, magnesium og B-vitaminer. Magnesium og B-vitaminer bidrar til en normal funksjon av nervesystemet og reduksjon av tretthet og utmattelse. Vitamin B6 bidrar ytterligere til regulering av hormonell aktivitet.

Det er viktig å merke seg at effekten av Menakur eller andre lignende produkter kan variere fra kvinne til kvinne. Alle reagerer forskjellig på ulike behandlinger, og det som fungerer for en person, fungerer kanskje ikke nødvendigvis for en annen. 

Les mer om hvordan Menakur kan hjelpe deg

Nyt overgangsalderen: Tips for et sunt og tilfredsstillende sexliv

Selv om denne perioden kan føre til visse fysiske og følelsesmessige endringer, trenger ikke sexlivet ditt å lide. Tvert imot, med riktig kunnskap og tilnærming kan overgangsalderen være en tid med økt nytelse og intimitet. Se våre beste tips for et sunt og tilfredsstillende sexliv i overgangsalderen.

Kommuniser med partneren din

Åpen og ærlig kommunikasjon med partneren din er avgjørende. Snakk om dine ønsker, bekymringer og forventninger når det gjelder sexlivet. Partnerskapet bør være et sted hvor dere begge kan uttrykke deres behov og ønsker, og finne løsninger sammen.

Oppretthold god generell helse

En sunn livsstil kan bidra til å forbedre sexlivet ditt. Oppretthold en balansert kosthold, få regelmessig mosjon og sørg for nok søvn. Dette kan bidra til å forbedre energinivået, styrke kroppen og øke følelsen av velvære.

Utforsk nye former for intimitet

Sex er ikke bare penetrering. Det finnes mange måter å oppleve intimitet og nytelse på. Utforsk nye former for intimitet som fokuserer på berøring, kyssing, massasje og muntlig stimulering. Dette kan bidra til å opprettholde intimitet og glede i sexlivet ditt.

Bruk glidemiddel

I overgangsalderen kan reduksjonen av østrogen føre til tørrhet og ubehag under samleie. Bruk av et vannbasert glidemiddel kan bidra til å lindre ubehag og gjøre samleie mer behagelig. Snakk med legen din for å finne det beste alternativet for deg.

Utforsk kosttilskudd eller hormonbehandling

For noen kvinner kan kosttilskudd eller hormonbehandling være et alternativ for å lindre symptomer på overgangsalderen, inkludert seksuelle problemer. Diskuter dette alternativet med legen din for å finne ut om det kan være en god løsning for deg. Menakur er et 100 % naturlig kosttilskudd laget for å redusere overgangsplager som nedsatt sexlyst, hetetokter, humørsvingninger og søvnproblemer. Les mer om Menakur

Prioriter egenpleie

Under overgangsalderen kan følelser som stress, angst og humørsvingninger påvirke sexlysten. Prioriter egenpleie og finn måter å redusere stress på. Dette kan inkludere yoga, meditasjon, pusteøvelser eller å finne andre aktiviteter som gir deg glede og avslapning.

Utforsk seksuelle hjelpemidler

Det finnes en rekke seksuelle hjelpemidler på markedet som kan bidra til å forbedre seksuell nytelse og tilfredsstillelse. Dette inkluderer vibratorer, dildoer, stimulerende geler og andre produkter som er spesielt utviklet for å øke lyst og glede. Utforsk ulike alternativer og finn det som passer best for deg og din partner.

Styrk bekkenbunnsmusklene

Bekkenbunnsmusklene spiller en viktig rolle i seksuell helse. Under overgangsalderen kan disse musklene svekkes, noe som kan påvirke seksuell respons og orgasme. Ved å trene bekkenbunnsmusklene regelmessig kan du styrke dem og forbedre seksuell nytelse. Kegel-øvelser er en effektiv måte å trene disse musklene på. Snakk med en helsepersonell for å få veiledning om riktig teknikk.

Utforsk alternative behandlingsformer

Noen kvinner har funnet lindring for overgangsalderens symptomer, inkludert seksuelle problemer, gjennom alternative behandlingsformer som akupunktur, urtemedisin eller kosttilskudd. Det er viktig å huske at effektiviteten av disse behandlingene kan variere, og det er viktig å konsultere en kvalifisert helsepersonell før du prøver dem.

Vær tålmodig og gi deg selv tillatelse til å utforske

Overgangsalderen kan være en tid med forandringer og tilpasning. Vær tålmodig med deg selv og din kropp. Gi deg selv tillatelse til å utforske og prøve nye ting i ditt sexliv. Lytt til kroppen din, kommunisere med partneren din og søk profesjonell hjelp når nødvendig. Husk at hvert individ er unikt, og det som fungerer for andre, trenger ikke nødvendigvis å fungere for deg.


Overgangsalderen trenger ikke å bety slutten på et sunt og tilfredsstillende sexliv. Ved å ta vare på din generelle helse, kommunisere med partneren din og utforske nye måter å oppleve intimitet og glede på, kan du fortsette å nyte et rikt og tilfredsstillende sexliv gjennom denne livsfasen. Husk at det er viktig å konsultere legen din for spesifikke helse bekymringer eller spørsmål knyttet til overgangsalderen og seksualitet.

Menakur mot overgangsplager

Sammensatt for å hjelpe kvinner gjennom hele overgangsalderen.
Vi gir deg 50 % rabatt på din første pakke!

Ordinær pris 349 kr  - NÅ KUN 174 kr

50% RABATT
  • Ja takk! Jeg vil bestille Menakur til kun 174,- for en måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta MenaKur for kun 349,5,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Tilbudet gjelder kun første pakke per nytegning av abonnement

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
  • Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt
  • Rask levering, 3-10 dager postgang
  • Betalt med faktura etter mottak av varen
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Hormonell ubalanse i overgangsalderen

Overgangsalderen kan bringe med seg en rekke utfordringer. En av de mest vanlige og plagsomme symptomene er hormonell ubalanse. Det er viktig å forstå disse symptomene for å kunne takle dem effektivt. Heldigvis finnes det løsninger som kan hjelpe deg å oppnå en bedre livskvalitet og finne tilbake til den hormonelle balansen. Menakur er her for å hjelpe deg å finne din balanse i overgangsalderen.

Opplever du humørsvingninger i overgangsalderen?

Humørsvingninger i overgangsalderen er helt normalt å oppleve. Men humørsvingninger kan også være en av de mest utfordrende plagene kvinner opplever i løpet av denne perioden. Hormonelle endringer og ubalanse kan påvirke humøret negativt. Her er våre beste tiltak som kan bidra til å redusere humørsvingninger i overgangsalderen.

Slik håndterer du dårlig søvn og utmattelse i overgangsalderen

Overgangsalderen er en helt naturlig fase som vanligvis begynner i slutten av 40-årene eller tidlig i 50-årene. En av de vanligste utfordringene kvinner opplever i overgangsalderen er dårlig søvn og utmattelse. Hormonelle endringer, hetetokter og nattesvette kan forstyrre søvnkvaliteten og skape søvn problemer i overgangsalderen. Som igjen kan føre til generell utmattelse og tretthet i løpet av dagen. Her er våre beste tips som kan bidra til å lindre disse symptomene og forbedre søvnkvaliteten.